Pluriton, Orbem en Vencomatic Group starten samenwerking in geslachtsbepaling met “Genus Focus” in Nederland en België.

Pluriton, distributeur van broedeieren, eendagskuikens en jonge hennen van de legrassen H&N Brown Nick, H&N Super Nick en H&N Crystal Nick in o.a. Nederland, installeert Genus Focus voor in-ovo geslachtsbepaling in Nederland.

“Deze technologie is een belangrijke stap voor Pluriton en uniek in de Nederlandse en Belgische markt. De Genus Focus is de enige contactloze in-ovo geslachtsbepaling voor bruine én witte legrassen, die geen invloed heeft op het uitkomstpercentage en bovendien voldoet aan de nieuwe Duitse wetgeving – vóór 13e dag”, aldus Hans Groot Koerkamp, algemeen directeur Pluriton.

“Wij zijn erg tevreden dat wij onze klanten deze nieuwe geslachtsbepalingstechniek, naast onze andere mogelijkheden van “Ohne Küken Toten” kunnen aanbieden”, zegt Cees Blankestijn, algemeen directeur Pluriton.

Genus Focus combineert AI en MRI voor geavanceerde in-ovo geslachtsbepaling

De Genus Focus voor in-ovo geslachtsbepaling is ontwikkeld door Orbem, een in München gevestigd high-tech bedrijf. Het maakt gebruik van een combinatie van MRI- en AI-technologieën om in één seconde het geslacht van een embryo in een broedei te bepalen. De technologie werkt contactloos en is contaminatie-vrij. Het proces van aan- en afvoer broedeieren wordt volledig geautomatiseerd door Vencomatic Group uit Eersel. “Op deze wijze dragen wij bij aan een duurzame pluimveesector met een hoge mate van automatisering”, zegt Lotte van de Ven, CEO van Vencomatic Group.

“Wij zijn erg blij om onze eerste Genus Focus voor in-ovo geslachtsbepaling in Nederland te kunnen installeren. Het is nog maar het begin van een revolutie in de pluimveesector waarbij AI-gestuurde MRI-technologie de deur opent naar een verscheidenheid aan waardevolle toepassingen”, aldus Dr. Pedro Gómez, CEO van Orbem.


 

Orbem1cropped

“Deze technologie is een belangrijke stap voor Pluriton en uniek in de Nederlandse en Belgische markt.''