Dezelfde passie delen

We leveren als Agromix Broederij en opfokintegratie en Pluriton een belangrijke bijdrage aan de innovatieve en vooruitstrevende legsector in Nederland. En dat doen we samen met de pluimveehouders op een transparante en duurzame manier. Wij geloven in een gezonde toekomst voor onze huidige en toekomstige generaties. Op de sectordagen in 2024 was er volop gelegenheid om de dialoog aan te gaan.

Henk en Bettina Bosch hebben een legvermeerderingsbedrijf in Laren (Gld) met 12.000 biologische hennen en hanen. Voorheen hadden Henk en Bettina nertsen en zijn sinds 3 jaar de uitdaging aangegaan met een pluimveetak. “Een vermeerderingsbedrijf is ook net even anders dan anders en dat maakt het werk leuk.”

Samen op dezelfde trein stappen

Harm-Jan Schreurs houdt 50.000 legouderdieren in Zalk (Ov.) Zoon Benardo is meegekomen naar de sectordagen in Nijkerk en wil in de toekomst graag verder met het pluimveebedrijf. Menselijkheid en samenwerken staat hoog op het lijstje van het familiebedrijf Schreurs en dat verbindt het pluimveebedrijf met Pluriton. “Al vanaf 2009, werken we samen met Pluriton. We zitten samen op de trein en hierdoor is ons pluimveebedrijf in stappen gegroeid naar de huidige aantallen dieren en gaan we voor een toekomst voor de volgende generatie.”

Benardo en Harm-Jan Schreurs
Henk en Bettina Bosch

“Samen met Pluriton delen we dezelfde passie voor dieren en ondernemerschap.”